Jane Austens Smørbare Syltetøy

Jane Austens Black Butter Jam_page_thumb[2]

Jenta som driver Bite From The Past skriver: Jeg har ønsket å lage dette syltetøyet helt siden jeg oppdaget det i The Jane Austen Cookbook av Maggie Black og Deirdre LeFaye.

Dette er det enkleste syltetøyet du noensinne vil komme til å lage, og det gjør god bruk av rester av frukt. Det er morsomt at instruksjonene opplyser om dette syltetøyet er barnevennlig – sannsynligvis fordi det er en opp kombinasjon av forskjellig frukt. Jeg synes det er et flott pålegg for kjeks eller brød ikke bare for barn, men for hvem som helst.

I denne syltetøyet på bildet brukte jeg  jordbær, to epler som var i ferd med å bli skrukkete, og et par virkelig modne pærer. Skrell epler og pærer. Du kan også bruke fersken eller plommer – bare sørg for å blanchere dem først for å fjerne skinnet.

Jeg gjorde det ikke – men du kan ha syltetøyet på rene varme glass med tette lokk slik man pleier for å bevare det lenger. Jeg satte bare syltetøyet mitt bakerst  i kjøleskapet, hvor det varte i flere måneder!

ingredienser
900 g av frukt-jordbær, blåbær, bringebær,
epler, pærer, fersken, plommer, rips eller
stikkelsbær i hvilken som helst kombinasjon du liker.
5 dl sukker

Fremgangsmåte

[1] Fjern skallet fra frukt som epler, pærer, fersken eller plommer ved og skrelle eller blanchere. For å blanche, koke en kjele med vann. Slipp ferskner eller plommer, en om gangen, i vannet og telle til ti. Ta de ut og slipp frukten i en bolle med isvann. Etter omtrent et minutt, bør skinnet på frukten la seg fjerne lett!

[2] Kutt frukten i små biter.

[3] Plasser all frukten i en stor kjele. Bland i sukkeret. Dekk til med et lokk, og varm blandingen sakte opp til å kokepunktet under omrøring. Kok på middels varme under omrøring i ca 10-15 minutter til frukten er myk.

[4] Ta blandingen av ovnen og la den avkjøles litt. Hell over i en blender og pulsèr  i ca 10 sekunder.

[5] Hell blandingen i glass og avkjøl.

Kos deg med syltetøyet!