Jane Austens Kjøtt Og Stilton Pasties

Jane Austen’s Storfekjøtt Og Stilton Pasties

Jenta som driver Bite From The Past skriver: Bonnie Wise, en av arrangørene av Jane Austen festivalen og et medlem av Jane Austen Society of North America, var snill nok til å svare på noen spørsmål fra meg via e-post-og til å sende meg to oppskrifter for ettermiddagste. Bonnie sa denne oppskriften er basert på en funnet i Victoria Magazine og at den het TeaTime Bliss.

Ingredienser
1 ss olivenolje
1 liten løk, hakket
1 ss Herbes de Provence (eller du kan mikse din
egen blanding passer din smak ved hjelp av
timian, basilikum, oregano og persille som )
1 ts salt
1 ts pepper
450 g kjøttdeig eller storfekjøtt i terninger
1,2 dl smuldret Stilton eller annen blåmuggost
1 pakke nedkjølt butterdeig
4 ss smeltet smør (for bruk med butterdeig)

Fremgangsmåte

[1] Varme olivenoljen i en mellomstor kjele.

[2] Tilsett løk og urter og fres i 3-5 minutter eller bare til løken blir myk og begynner å bli klar.

[3] Tilsett kjøttet og stek grundig. Hell av fettet.

[4] Forvarm ovnen til 175 grader og dekk en ovnsplate med bakepapir.

[5]  Kjevle ut butterdeigen til halv tykkelse på helt ren og tørr overflate. Løft straks to av flakene opp og dekk resten med plastikkfolie og et fuktig håndkle. Pensle de to flakene lett med smør.

[6] Ha en teskje av blåmuggosten og to ts av kjøttblandingen midt på flakene og brett to kanter inn mot midten fra kortsidene og press deigen tett rundt fyllet.

[7] Plasser pastiene med skjøtene ned på ovnsplaten og pensle med smør. Gjenta hele prosessen, plukk ut to flak, pensle dem med smør og fyll med kjøtt og ost og brett flaket in mot midten fra kortsidene.

[8] Stek i 17-25 minutter eller til lett brunet. Serveres umiddelbart eller frys og warm opp i ovnen før servering.

Advertisements