Japansk Omelett

japansk omelett_page

Chirashi  Sushi er en japansk rett som består av ris og skalldyr, grønnsaker og krydder. Det hele legges inn i en tynn omelett og serveres nydelig anrettet på tallerken.

4 personer

Ingredienser
2 dl ris
vann
Omelett:
4 egg
4 ts vann
1/4 ts salt
2 ss matolje
Til garnering:
1/2 syltet ingefær
persille
erter
reker
Fyllet:
1 boks (200 g) sjampinjonger
1 ss tørr sherry
3 ss japansk soya
3 ss hvitvinsvineddik
1 ss demerara (uraffinert rørsukker)
1/2 ts salt
200 g rensede reker eller krabbekjøtt
2 dl dypfryste grønne erter

Fremgangsmåte

[1] Kok risen etter anvisningen på pakken.

[2] Hell soppen med vann i en kasserolle og tilsett soya og sherry. La det småkoke i 10 minutter og hell av væsken.

[3] Bland den kokte risen med vineddik, sukker og salt. Bland inn  reker, erter og sopp. Spar noen reker og erter til garnering.

[4] Visp eggene lett med vann og salt. Varm litt olje i en omelettpanne og stek fire tynne omeletter, én om gangen. Stek bare på den ene siden. Legg litt risfyll på den ustekte siden av omeletten og brett den sammen til en pakke. Hvelv den på varme tallerkener med skjøtene ned. Skjær et kryss i hver omelett slik at fyllet blir synlig og garner med tynne strimler av syltet ingefær, noen erter, reker og persille.

[5] Server resten av risen ved siden av.