Jarlsberg Loff Med Bacon

229_Jarlsbergloff med bacon_thumb[2]
Dette er et spennede brød med smak av både bacon, ost og sennep. Brødet smaker deilig til pasta og supper. For å få til et godt resultat bør du elte deigen lenge. Av denne oppskriften får du to loff, så du trenger to brødformer.

Tips: Pensle gjerne brødene med litt vann/melk, og dryss på litt revet ost hvis du har til overs, før steking.

Du trenger:
6 skive bacon
½ dl gressløk, finhakket
½ dl persille, finhakket
50 g gjær
3 dl lettmelk
2 egg
2 ts sennep
200 g Jarlsberg Revet
500 g hvetemel

Fremgangsmåte:
[1]
Sprøstek baconet og del det i biter. Bland med gressløk og persille.

[2] Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til ca. 37 °C. Hell litt av den lunkne melken over og rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av melken.

[3] Rør i baconblandingen, egg, sennep og ost. Elt inn mel til en jevn smidig deig.

[4] La deigen heve til dobbel størrelse. Elt den i litt mel på bordet. Del deigen i to, og form den til to loffer. Smør formene og legg bakepapir i bunnen. Legg i loffene, og la dem etterheve ca. 20 minutter før de stekes.

[5] Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær små riss i brødet på overflaten med en skarp kniv, så får brødet et fint mønster.

[6] Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s