Jevnet Hønsesuppe

En rask suppeoppskrift funnet i “Mat for Travle”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1982

Jevnet Hønsesuppe

4 personer
Tilberedningstid uten koking av kraft: 10-15 min.
Koketid: 10-15 min.
Kan ikke fryses.

Ingredienser
2 gulrøtter
1 løk
1 liter hønsekraft
2 eggeplommer
2 1/2 dl fløte, 35%
3 dl kokt hønsekjøtt
salt
pepper
persille

Fremgangsmåte

[1] Rens gulrøtter og løk og skjær alt i skiver. Tilsett kraft og la det koke til grønnsakene er helt møre. Mos grønnsakene gjennom en sikt eller kjør dem i hurtigmikser sammen med litt kraft. Kok opp grønnsakmosen med kraften.

[2] Visp eggeplommene sammen med fløten, visp inn litt av den varme kraften og hell blandingen tilbake i kjelen. Suppen må ikke koke etter at eggeplommene er tilsatt.

[3] Skjær hønsekjøttet i små biter og ha det i suppen. Varm suppen igjen, men la den ikke koke. Smak til med salt og pepper og dryss med litt finhakket persille like før servering.

Serveres med pariserloff.

Advertisements