Jitterbuggere

258_jitterbuggere

Ingredienser
Deig:
2 dl hvetemel
1/2 dl Dansukker Melis
100 g smør eller margarin
1 eggeplomme

Marengs:
1 eggehvite
1 dl Demerarasukker

Blir ca. 35 stk

Fremgangsmåte:

[1] Bland mel og melis i en skål. Tilsett matfettet skåret i biter, og finfordel med en gaffel. Tilsett eggeplommen og arbeid sammen til en deig. Settes i kjøleskap i minst 1/2 time.

[2] Pisk eggehviten til et fast skum. Vend i sukkeret. Kjevle ut deigen til en leiv ca. 50 x 30 cm. Smør marengsen over leiven. Rull sammen.

[3] Settes i fryseren i ca. 1/2 time slik at kakerullen blir ordentlig kald. Sett ovnen på 150° C. Skjær rullen i 1-2 cm tykke skiver og legg på plate med bakepapir.

[4] Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. Marengsen kan smaksettes med 1 teskje kanel eller 1 spiseskje kakao, eller revet skall fra 1/2 sitron eller 1/2 g safran.