Jordbær Charlotte

En dessertoppskrift funnet i “150 New Ways to Serve Ice Cream”
utgitt av Sealtest System Laboratories Inc i 1936

Jordbær Charlotte

En charlotte er en type dessert som kan serveres varm eller kald. Den var også kjent som “frysebokskake” fra den tiden kjøleskap hadde en liten fryseboks øverst i skapet. Brød, kake eller kjeks/ småkaker eller som i dette tilfellet skivede bananer brukes til å fôre en form eller et dessertglass, som deretter fylles med en fruktpuré, pudding eller iskrem. Dette kan også gjøre lagvis med riste brød- eller kakesmuler i mellom.

Ingredienser
1/2 liter jordbæris
2 bananer
1,5 dl kremfløte
1 ss honning
4 jordbær

Fremgangsmåte

Dekorer sidene på et høyt dessertglass med tynne striper av moden banan. Fyll sentre med jordbæris. Pisk krem, tilsett honning, og om ønskelig en spiseskje moset banan. Ha en god klatt av denne kremen på toppen av jordbærisen, og dekorer med et saftig jordbær. Server isen med små kaker.

4 porsjoner

Advertisements