Jordbær Dun

En dessertoppskrift fra “A Cook’s Tour with Minute Tapioca”
utgitt av Minute Tapioca Co i 1929

Jordbær Dun

Tapioka (/ ˌtæpɪoʊkə /; Portugisisk uttale: [tapiɔkɐ]) er en stivelse ekstrahert av kassava rot (Manihot esculenta). Denne arten er opprinnelig fra den nordøstlige delen av Brasil, men bruken er spredt over hele Sør-Amerika. Portugisiske og spanske oppdagelsesreisende spredte veksten det meste av Vestindia, Afrika og Asia. Det er en tropisk, flerårig busk som er mindre vanlig dyrket i tempererte klimasone. Kassava trives bedre i fattige jord enn mange andre matplanter.

Ingredienser
2,5 dl sukker
9,5 dl frisk jordbær
3 ss Minute Tapioca *
1/8 teskje salt1 egghvite, stivvitt slått

* Kan kjøpes på nett hos Sunne Saker. Får du ikke tak i Minute Tapioca bruk potetmel.

Fremgangsmåte

Tilsett 2 dl sukker til 5 dl jordbær. La stå i 15 minutter og mos. Mål opp saft og bærmasse i en varmebestandig bolle over kokende vann. Tilsett nok vann til å du har 6 dl væske; Tilsett Minute Tapioca og salt. Kok i 15 minutter, eller til tapiokaen har klarnet, rør ofte. Avkjøl. Kutt resten av bærene i to, men spar de fineste til garnityr. Dryss med resterende sukker. Når tapiokablandingen er avkjølt, brett i egghviten og halverte bær. Garnér med pisket krem ​​og hele bær.

6 porsjoner.

Advertisements