Jordbær Gin

667_Strawberry gin_thumb[4]

I motsetning sloe (slåpetorn) gin, trenger denne jordbær versjonen bare å stå  i tre dager for at smaken skal utvikle seg. Dekanter over i en pen flaske, eller flere mindre, og lag en håndlaget etikett hvis ginen skal gis bort i gave.

Forberedelse: 20 minutter
Hviletid: 3 dager

Du vil trenge:
450 g jordbær
150 g sukker
7 dl gin

Blir en stor flaske

Retninger:
[1]
Knus jordbærene veldig grovt med en gaffel eller potetmoser, deretter øser du de over i et norgesglass eller lignende.

[2] Tilsett sukkeret, så gin,. Skru og rist det forsiktig for å blande innholdet.

[3] La glasset stå i romtemperatur i 3 dager. Rist det forsiktig en gang om dageng for å være sikker på at sukkeret løser seg opp.

[4] Sil blandingen og hell den deretter over på en ren, tørr flaske. Forsegle godt ved å skru korken godt på.

[5] Pynt flasken med en håndskrevet etikett festet med et bånd eller pen snor.

[6] Serveres i glass med isbiter og tonic water eller tilsett en skvett med avkjølt musserende hvitvin og et halvt jordbær for å lage en rask cocktail.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s