Jordbær og Rabarbra Fool

En oppskrift på en rask og lett dessert funnet på det
som den gang her
 
about.com
Jordbær og Rabarbra Fool

Hvis du passer kaloriene og fettet, kan du prøve denne desserten med lett vaniljeyoghurt i stedet for pisket krem. Det er en enkel og elegant og svært typisk engelsk dessert, en fantastisk måte å feire sommerens rabarbra og jordbær på.

Forberedelse: 8 minutter
koketid: 10 minutter
Total tid: 18 minutter
4 porsjoner

Ingredienser

450 g rabarbra, vasket og skåret i
1 1/4 cm stykker, ca 9,5 dl
4 ss appelsinjuice
1,2 dl sukker
2,4 dl kremfløte
2 ss melis
1/2 ts vanilje sukker
5 dl jordbær, i skiver

Fremgangsmåte

[1] Bland rabarbra med appelsinjuice og sukker i en kasserolle over middels varme. Bring blandingen til et lett småkok. Reduser varmen til lav og fortsett å koke i 5 minutter mens du rører av og til. legg på et lokk og fortsett kokingen i 5 minutter lenger, til rabarbrablandingen er veldig myk.

[2] Overfør rabarbrablandingen til en bolle, dekk den til å avkjøl blandingen skikkelig i kjøleskapet. Pisk kremfløten ​​i en iskald bolle til den begynner å tykke. Tilsett melis og vaniljesukker og fortsett å piske til myke topper danner seg.

[3] Ha noe av rabarbrablandingen og noen skivede jordbær i bunnen av fire dessertglass og følg på med et lag pisket krem. gjenta til frukten og kremen er brukt opp.

Advertisements