Jordbærparfait

En dessertoppskrift fra “150 New Ways to Serve Ice Cream”
utgitt av Sealtest System Laboratories Inc i 1936Jordbær Parfait

Parfait er en av de mest dekorative iskremdessertene. Lånt fra franskmennene lever den virkelig opp til ordets meningen, som er “perfeksjon”. Oppskriften her består av alternative lag med iskrem, moset frukt, pisket krem og rik, fargerike sirup.

Ingredienser
1/2 liter jordbær eller vanilje iskrem
1 liten kurv jordbær
1,2 dl moset ananas og juice
2 ss sukker
Kremfløte
Moreller (valgfritt)

Fremgangsmåte

Mos jordbærene. Kok moset ananas og saft med sukkeret i noen minutter, fjern fra varme, avkjøl litt, og hell deretter over de moste jordbærene. Øs litt av denne blandigen i høye dessertglass. Fortsett med iskrem. Så et lag jordbærmos, og igjen et lag iskrem. Topp hvert glass med pisket kremfløte og en saftig moden morell om ønskelig.

6 porsjoner