Jordbærsyltetøy Uten Koking

No-cook strawberry jam_bbcgoodfood_page_thumb[2]

Dette søte jordbærsyltetøy er fløyelsmykt og utrolig enkelt å lage.

Ingredienser
850 g sukker
500 g faste modne jordbær
½ flaske flytende pektin (Certo) eller 1 pose pektin krystaller
saften av en middels sitron (ca 3-4 ss)

Fremgangsmåte

[1] Varm ovnen til 140 C / varmvifte 120 C. Hell sukkeret i et grunt fat og varme det opp i ovnen i ca 10 minutter.

[2] I mellomtiden renser du jordbærene og moser de i en stor bolle med et potetmosjern eller en gaffel. Rør i den varme sukker og la stå i ca 4 timer ved romtemperatur, rør av og til, til sukkeret er oppløst.

[3] Bland i pektin, rør godt, og deretter tilsetter du 3 ss sitronsaft. Øse frukten opp i 5-6 små rene frostsikre plastbeholdere eller i glass. Dekk løst med plastfolie og la stå i romtemperatur i ca 3 timer før du sjekker for å se om blandingen stivner. Hvis den fortsatt er for løs, hel blandingen tilbake i bollen og bland i en spiseskje sitronsaft, deretter øser du landingen tilbake i beholderne/glassene dekker de til og lar de stå i nye 3 timer i romtemperatur.

[4] La stå i minst 24 timer ved romtemperatur, og da bør blandingen  ha nådd en fløyelsmyk konsistens. Dekk tett med lokk og fryse inntil syltetøyet skal brukes. Holder i opptil 8 måneder i fryseren – Ha syltetøyet i kjøleskapet etter opptining. Syltetøyet kan bli litt grumset etter frysing – men når det er tint er det  bare røre litt i det og det vil bli klart igjen.