Julefine Kjøttboller

En oppskrift på krydrede kjøttboller funnet på kiwi.no
Julefine Kjøttboller

Server kjøttbollene som en egen rett, eller som del
av mange på julebuffeten eller julelunsjen!

Ingredienser
400 g karbonadedeig
1 liten gul løk
1 egg
1 dl matfløte
2 ss brødrasp
2 ss smør
1/4 ts malt allehånde
1/4 ts malt muskatnøtt
pepper og salt, etter smak

Slik gjør du

La brødrasp, allehånde, muskat, salt og pepper svelle litt i fløten. Rasp løken grovt og bland alt godt sammen med kjøttdeigen. Rull kjøttboller med fuktige hender. Stekes i smør på middels sterk varme, til de har fått fin farge. Etterstek i ca. 5 min under lokk. Kjøttbollene er gode servert med rødbetsalat eller potetsalat, som èn rett, eller som en av mange retter på en deilig julebrunsj. Med fyr på peisen selvsagt.

Advertisements