Juleis med Appelsinsalat

En dansk dessert fristelse fundet på dansukker.dk
Juleis med Appelsinsalat

Nyd julesmagen i både is og salat – kan bruges som en lækkert dessert allerede omkring advent.

4 port.

Ingredienser
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl sukker
2 dl let creme fraiche 18 %
½ dl glukosesirup
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
1 knsp. stødt kryddernellike
Appelsinsalat:
4 appelsiner
1 ½ dl lys sirup
2 spsk. vaniljesukker
2 kanelstænger
2 kryddernelliker
1 stjerneanis
½ rød chilipeber, i små terninger
1 dl hakkede pistacienødder

Proces

[1] Pisk æggeblommer og sukker sammen. Tilsæt cremefraiche, glukosesirup og krydderier.

[2] Sigt massen gennem en finmasket si. Kør blandingen i en ismaskine, eller stil den i fryseren i mindst 5 timer. Rør rundt med jævne mellemrum.

[3] Bland sirup, vaniljesukker, kanel, nelliker og stjerneanis i en gryde, og lad det koge i 2–3 minutter. Tilsæt chili. Lad blandingen køle af.

[4] Skræl appelsinerne, fjern alle hinder, og skær appelsinerne i skiver. Halver skiverne, og læg dem i en skal. Hæld lagen over. Lad appelsinskiverne trække i mindst 1 time.

[5] Fordel appelsinskiverne pa sma tallerkner. Læg en kugle is ved siden af appelsinsalaten, og strø pistacienødderne over.

Advertisements