Juletekaker

En gammel juleklassiker funnet på mills.no
Juletekaker

Disse klassiske, norske tekakene er nært beslektet med italienske biscotti. De er sprø i konsistensen og vanlige smakstilsetninger er blant annet sitron, mandel, ingefær, kanel og vanilje. Mange foretrekker å dyppe kakene i kaffe eller te, og baker de gjerne til ulike anledninger gjennom hele året, men spesielt til jul. Oppskriften gir ca. 60 kaker.

Ingredienser
4 egg
125 g sukker
25 g margarin
450 g siktet hvetemel (ca. mengde)
1.5 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1 ts ingefær, malt
50 gram mandler, finhakket
2 ss perlesukker

Slik gjør du

[1] Smelt Melange i en kjele. Pisk egg og sukker godt. Tilsett den smeltede Melange. Tilsett melet med bakepulver og krydder. Arbeid deigen raskt sammen. Del deigen i to og trill to pølser som er like lange som stekeplaten.

[2] Dekk stekeplaten med bakepapir og legg på deigpølsene. Klapp dem litt flate. Dryss med mandler og perlesukker, som trykkes lett ned i deigen.

[3] Stek i stekeovn ved 200 grader i 10-15 minutter, midt i ovnen.

[4] Skjær lengdene i biter, 2 cm, litt på skrå mens de enda er varme og ligger på stekeplaten.

[5] Tørk tebrødene litt i ovnen med døren på gløtt. Jo, mindre mel man bruker, jo bedre og sprøere blir tebrødene.

Tips! Melange kan her byttes ut med Flott matfett. Bruk gjerne Flott matfett som det har vært stekt smultringer i, det gir ekstra smak

Advertisements