Kabaret

Cabaret_page

En tradisjonsrik rett fra skandinaviske koldtbord. vanligvis servert med fersk loff og remuladesaus. Kabaret var hyppig på salongbordet i  helgene i mitt barndomshjem. Som oftest spiste vi det mens vi så på helgeunderholdningen på tv.

Jeg må tilstå at jeg aldri har laget kabaret selv, ikke engang spist det siden, enda jeg likte det godt den gang  – Ted  🙂

Ingredienser
4 egg
2 pakker aspik (lys buljong-gelè)
1 bunt frisk grønn asparges
200 gr kjøtt fra kongekrabbe
200 gr ferske reker
400 gr hvit kokt fisk i biter
1 bunt dill
1 purreløk
1 gulrot

Fremgangsmåte

[1] Lag aspik som anvist på pakken og avkjøl noe. Ha litt aspik i bunnen på en avlang brødform eller kakeform som rommer 1 1/2 l og la det stivne. Forvell asparges gulrot og hvit fisk. Avkjøl.

[2] Del aspargesen i to og lag et pent mønster med asparges, fisk og to av eggene delt i skiver på langs. Ha reker/kongekrabbe og eggeskiver rundt på sidene av formen slik at det er pent ut når kabareten hvelves. Fordel halve egg og resten av fyllet i formen.

[3] Hell over aspik, slik at alt er dekket. Sett kaldt til den har stivnet. Dypp formen et øyeblikk i varmt vann før du hvelver den over på et fat. Server med remulade.

Advertisements