Kaffe- og Krydderkake

En kakeoppskrift funnet i  “The Story of Coffee and
How To Make It” utgitt av The Cheek-Neal Coffee Co i 1925
Kaffe- og Krydderkake

Som jeg nevnte første gang jeg postet fra denne boken, er mat som er smaksatt med kaffe mest populært blant voksne. Men hvem bryr seg om det, som jeg konkluderte da, vi er da voksne, er vi ikke – Ted

Ingredents
1,2 dl smør eller margarin
2,4 dl sukker
2 egg
1,2 dl sterk kaffe
3,5 dl mel
2 ts bakepulver
1/3 ts salt
1 ts malt kanel
1/4 ts malt muskatnøtt
1/8 ts malt nellik

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker sammen til blandingen er lys og luftig, skill eggene og pisk og tilsett eggeplommene, deretter kaffen vekselvis med mel, bakepulver, salt og krydder siktet sammen. Siste av alt bretter du inn hvitene som du har pisket stive.

Bak i en godt smurt rund form i en moderat ovn – 175 – 190 C – tretti til førti minutter. Server kaken som den er eller med glasur.