Kaffekake med Kanel

En kakeoppskrift funnet i  “A Sampler of Modern Sour Cream
Recipes” utgitt av American Dairy Association i 1970

Kaffekake med Kanel

Forvarmet ovnen til 175 C

Ingredienser
0,6 dl godt pakket, lysebrunt sukker (Demerara)
0,6 dl hakkede nøtter
1 ss sukker
1 1/2 ts kanel
1,2 dl smør
2,4 dl sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
1/4 ts sitronsaft
4,75 dl siktet mel
1 ts bakepulver
1 teskjeer natron
2,4 dl melkefløte

Fremgangsmåte

[1] bland brunt sukker, nøtter, 1 ss sukker og kanel i en liten bolle; sett til side.

[2] Rør smøret i en stor bolle. Tilsett gradvis 2,4 dl sukker og rør til blandingen er lys og luftig. Rør inn eggene, et om gangen. Bland inn vaniljesukker og sitronsaft.

[3] Sikt sammen mel, bakepulver og natron og tilsett det til smørblanding vekselvis med rømme, begynnelse og slutt med tørre ingredienser.

[4] Hell halvparten av røren i en ringform. Dryss med  sukkerblandingen og hell i resten av røren.

[5] Bak i 45-50 minutter. Avkjøl 10 minutter på rist og hvelv kaken forsiktig ut av formen. Serveres varm.

Advertisements