Kake av Pisket Kremfløte

En kakeoppskrift fra “The Presto Recipe Book for
Little Girls and Their Mothers” utgitt av
Hecker Products Corporation i 1939

Kake av Pisket Kremfløte

Jeg har tre av disse reklameheftene for Presto mel fra 1930-tallet. Alle har illustrasjoner i levende dype akvareller som den ovenfor. Det er bare seks illustrasjoner i hvert hefte, men fordi akvareller er så eksepsjonelt godt utført, valgte jeg å lage en mappe med oppskriftene og illustrasjonen som jeg vanligvis gjør med hefter og bøker med mange flere illustrasjoner. Dette bare fordi jeg hadde lyst til å dele de nydelige akvarellene med dere – Ted

Ingredienser
2,5 dl pisket kremfløte
3 eggehviter
4,8 dl siktet mel
1,2 dl sukker
1,2 dl kaldt vann
1 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte

Pisk krem ​​litt, akkurat nok til at den tykner. Brett inn stivpiskede eggehviter. Til denne blandingen tilsetter du vekselvis melet og sukkeret som du har siktet sammen og vann som er tilsatt vaniljeessens. Hell røren i en smurt kvadratisk kakeform, 22 x 22 x 6,5 cm og bake i en moderat ovn, (175° C) i 35 til 40 minutter. Glaser med sitronglasur.

Denne røren kan også bakes i to smurt runde former, 820 cm i diameter, i en 175° C ovn i 25 til 30 minutter. Når det er kaldt, sett kakene sammen med søtet og smaksatt pisket kremfløte. Dryss med ristede mandler.

Advertisements