Kake med Ferske Jordbær

Fresh Strawberry Cake_southernfood.about_page_thumb[2]

Denne jordbærkaken er toppet med en deilig jordbær og kremost glasur. En fabelaktig vår eller sommer dessert.

Forberedelse: 20 minutter
Steking: 30 minutter
Totalt: 50 minutter
Blir ca 24 Porsjoner

Ingredienser
2,4 dl mosede jordbær
6 dl mel, rør før måling
1/2 ts salt
2 1/2 ts bakepulver
1,2 dl smør, myknet
3 dl sukker
2 store egg
1 ts vaniljesukker
Jordbær og kremost glasur:
85 g kremost, myknet
1 ss smør, myknet
klype salt
7 til 9,5 dl melis
1,2 dl moste jordbær, overflødig juice drenert

Fremgangsmåte

[1] Varm ovnen til 190° C. Smør og mel en 33 x 23 cm kakeform.

[2] Bland mel, salt og bakepulver; sette til side.

[3] I en bolle med elektrisk mikser, kjør smør og 3,5 dl sukker til du har en lys og luftig blanding. Pisk inn eggene, ett om gangen, pisk godt etter hvert tilsetting. Tilsett vanilje og bland godt.

[4] Langsomt rør inn omtrent 1/3 av melblandingen i eggeblandingen  sammen med halvparten av jordbærene.

[5] Rør i en 1/3 av melblandingen til og de resterende jordbærene. Bland inn de resterende mel blandingen og kjør til du har en glatt røre.

[6] Spre røren i den forberedte kakkeformen og stek i 25 til 30 minutter, eller til kaken fjærer tilbake når den presses lett med en finger. Avkjøles på rist; Glaser med kremostglasuren.

[7] Glasuren: Rør kremost og smør til en jevn røre. Rør i salt, 7 dl melis og jordbær. Tilsett mer melis etter behov, til glasuren er tykk nok til å spres på kaken. Glaser kaken og sett den i kjøleskapet til den skal serveres.

Blir nok for en 33 x 23 cm kake.