Kald Høne med Urtedressing

kald høne med urtedressing_page

Ingredienser
1 høne, ca 1 1/2 kg
1 løk
1 gulrot
1 purre
1 laurbærblad
3 stilker persille
3 stilker løpstikke
2 stilker timian
salt
Urtedressing:

1 eggeplomme
en klype salt
1 1/2 dl (oliven)olje
1 ts hvitvineddik
1 ts sitronsaft
1 ss fransk sennep
4 ss yoghurt naturell
2 ss hakket dill
2 ss hakket kjørvel

Fremgangsmåte

[1] Kok hønen dagen før retten skal serveres.

[2] Legg hønen i et kokekar som akkurat rommer den og dekk den med kaldt vann. Ta opp hønen. Skrell og del løken i to og skrap gulroten. Rens purren og del den i to på langs.

[3] Legg grønnsakene og urtene i kokekaret. Kok kraften under lokk i 30 minutter. Legg hønen i. La den trekke under lokk i ca 1 1/2 time.

[4] Ta opp hønen og kok kraften til den er sterkt redusert, innkokt og velsmakende. Smak kraften til med salt. Sil og avkjøl den.

[5] Lag dressingen neste dag. Skum fettet av kraften. Lag majones med eggeplomme, salt, olje, eddik og sitronsaft eller bruk 1 1/2 dl ferdig majones. Tilsett sennep og yoghurt. Hell i 4 ss kyllingkraft som er blitt stiv over natten.

[6] Visp dressingen jevn, gjerne i hurtigmikseren. Tilsett de hakkede urtene. Skjær honsekjøttet fritt for skinn og ben, og del det i porsjonsstykker.

[7] Legg kjøttet på et fat og øs dressingen over. Avkjøles 1 time før servering. Serveres med potetsalat og en grønn salat.