Kalvegryde med Appelsin

En middagsoppskrift fra “Mine 100 Bedste Opskrifter Fra Fad
Og Fryser” av Mona Giersing utgitt av Lademann i 1982

Kalvegryde Med Appelsin

Ingredienser
25 g smør
1 spsk olie
750 g kalvebov
1 løg
2 spsk hvedemel
3 dl hønsebouillon, evt. fra terning
1 1⁄2 dl ren appelsinsaft
salt, peber
2 appelsiner
Brøndkarse

Fremgangsmåde

[1] Smelt smør og olie på en pande. Skær kødet i terninger, der brunes på alle sider. Tag det op og læg det i et ovnfast fad.

[2] Hak løget fint og svits det på panden, til det er gyldent. Drys melet over og rør det godt om. Spæd med bouillon og bring det i kog. Lad det koge 2 minutter.

[3] Tilsæt appelsinsaften og hæld det over kødet i fadet.

[4] Pil appelsinerne (fjern al den hvide hinde) og skær dem i skiver, der lægges taglagt over kødet, i to rækker eller i en cirkel.

[5] Stil fadet i en varm ovn ved 180° i ca. 11⁄2 time, eller til kødet er mørt.

[6] Pynt med brøndkarse.

Rækker til 4 personer.