Kalvelever med Sjampinjongsaus

En oppskrift funnet i “Okse- og Kalvekjøtt” utgitt av
Hjemmets Kokebokklubb i 1979

Kalvelever med Sjampinjongsaus

4 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 20 min.
Steketid: 4-6 min.
Kan ikke fryses
.

Ingredienser
4 skiver kalvelever
hvetemel, salt og pepper
3-4 purrer
50 g smøreost
2 løk
250 g sjampinjonger
1 boks tomatpuré
frisk eller tørket basilikum
100 g bacon i skiver
75 g smør/ margarin

Fremgangsmåte

[1] Vend leverskivene i mel, blandet med salt og grovkvernet pepper. La skivene ligge litt.

[2] Rens purrene og skjær dem i to eller tre. Kok dem møre i litt lett-saltet vann. Sil purrekraften fra og gjem den.

[3] Mos smøreosten, rør den ut i ca.1 dl purrekraft og hell blandingen over purrene. Hold det varmt.

[4] Surr løkringene og rensede, oppskårne sjampinjonger i 1-2 ss smør. Hell på 2 dl purrekraft og tomatpure og kok i 3-4 min. Smak til med  krydder og jevn sausen med litt mel utrørt i vann.

[5] Stek leveren 2-3 min. på .hver side i resten av smøret og rist baconskivene sprø i pannen. Anrett lever og bacon på et varmt fat, og legg luftig potetpuré rundt.

[6] Server leveren med de varme purrene og sjampinjongsausen.

Advertisements