Kambodsjansk Kylling-og-Ris Suppe med Reker

Kambodsjansk Kylling-og-Ris Suppe med Reker

På kokkevis: Til denne krydrede, delikate og styrkende kylling-og-ris suppen forbereder Ratha Chau sin egen deilig kyllingbuljong og steker en kylling, som deretter kuttet i store biter som has i buljongen.

På forenklet vis: Ved hjelp av ferdigkjøpt kyllingkraft og en ferdiggrillet kylling kuttes arbeidstiden betraktelig ned.

Totaltid:40 min.
4 porsjoner

Ingredienser
En 1,4 kilos grillkylling
1 ss vegetabilsk olje
2 ss hakket frisk ingefær
2 fedd hvitløk, hakket
1 liter kyllingkraft
2,5 dl vann
3 ss asiatisk fiskesaus
1 ts honning
2,5 dl kokt jasmin ris
8 avskallede og rensede medium store rå scampi,
halvert på langs (ca 120 g)
2 ss frisk limesaft
0,6 dl hakket koriander
2 ss hakket basilikum
1 Thai chile, finsnittet
Limebåter til serveringen

Fremgangsmåte

[1] Del kyllingen i ben, lår, bryst og vinger. Kutt hvert bryst på tvers i 3 stykker. Fjern lår beinet og kutt hvert lår i to.

[2] Varme oljen i en stor kjele. Tilsett ingefær og hvitløk og fres over middels varme til det er mykt, ca 3 minutter. Tilsett buljong, vann, fiskesaus, honning og ris og kok opp. Legg i kyllingbitene og la det småkoke i 5 minutter. Rør inn scampiene og kok videre til de ikke lenger er gjennomsiktige, ca 1 minutt. Rør inn limesaft, koriander, basilikum og chili og serverer med en gang, send rundt limebåter ved bordet.