Kamskjellspyd Med Bacon

kamskjellspyd med bacon_page_thumb[2]

icon_prep_thumb[2]
Forberedelse
25 min.
icon_time_thumb[1]
Grilling
10 min
icon temp_thumb[1]
Temperature
275 C
icon_serv_thumb[1]
Servings
2
icon_freeze_thumb[1]
Kan ikke
fryses

Kamskjell er et av de fineste matskjellene. De holder til på relativt grunt vann, fra fjæra og ned til 20–30 meter. Skallene er ulike på kamskjellet, det ene er nesten flatt, det andre hvelvet. De ligger løse på bunnen med den flate siden ned. Det er bare muskelen og rogn eller melke som spises.

8 friske eller fryste kamskjell
4 tynne skiver bacon uten svor
1 ss hakket frisk eller 1 ts tørket basilikum, estragon eller persille
2 ss olje, helst olivenolje
1 ts vin- eller epleeddik eller 5 % eddik
salt, pepper
2 tomater til servering
basilikumblader til pynt (kan sløyfes)

kamskjellspyd med bacon_page11
Tin skjellene hvis de er fryste. Del skjellene i rogn eller melke og den hvite muskelen.
2
Bruk en skarp kniv og skjær snitt i den hvite muskelen på kryss og tvers på begge sider.
3
Strekk ut baconskivene med baksiden av kniven. Del skivene i to.
4
Rull baconskivene rundt rognen eller melken fra skjellene. Træ dem på grillspyd vekselvis med den hvite skjellmuskelen. Legg spydene på folie i langpanne eller på rist.
5
Bland 1 spiseskje av oljen med hakket basilikum. Sett den til side. Pisk sammen resten av oljen med eddiken, smak til med salt og pepper. Flå tomatene (kan sløyfes), skjer et kryss gjennom skinnet og dypp dem i kokende vann i 10 sekunder. Trekk skinnet av. Skjæ r tomatene i båter og legg dem på serveringsfatet. Drypp dressingen over.
6 
Pensle spydene med litt av urteoljen. Stek dem under grill eller ved 275°C i ca. 5 minutter på hver side til baconet er gyllent og kamskjellene gjennomstekt. Pensle med resten av urteoljen når du snur spydene. Spydene kan også stekes i stekepanne.
7
Legg opp spydene og pynt med basilikumblader.

Servering:
Server spydene med kokt ris farget med safran eller gurkemeie (tilsettes i kokevannet) og en blandet salat.

Variasjoner:
Bruk store blåskjell og surr hvert skjell i et lite stykke bacon. Haneskjell kan også brukes.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s