Kanadiske Eplefruktkake

Canadian Apple Fruit Cake_page_thumb[2]

Steketid: 45 minutter.
Forberedelse: 15 minutter.
Hoved tilberedelsesredskaper: kakeform for 0,9 kg deig
Ovnstemperaturen: 190° C.
Oven stilling: midtre rille

Til 10 porsjoner trenger du:
9,5 dl hvetemel siktet med
4 ts dobbeltvirkende bakepulver
klype salt
1 dl smør
1 dl smult eller fett
2 egg
0,8 dl rips
0,8 dl rosiner
1matlagingseple
melk
Dekorasjon:
1 kopp siktet melis
litt vann
et surt spise eple (rødt),  i skiver
sitronsaft

Fremgangsmårte

[1] Sikt sammen mel, bakepulver og salt.

[2] Gni i fettet, bland i pisket egg, rips, rosiner, skrelt eple i terningeer.

[3] Tilsett melk til deigen har en klissete konsistens.

[4] Ha deigen i en smurt og meldrysset kakeform.

[5] Bak kaken i angitt tid og temperatur.

[6] Test ved å trykke hardt på toppen, hvis ikke fordypningen etter  fingeren blir stående og hvis kaken har krympet bort fra sidene av formen er kaken ferdig. Vend den ut på en rist.

[7] Når kaken er avkjølt, legg på glasur laget ved å blande melis og vann.

[8] Pynt med epleskiver, dyppet i sitronsaft for at de skal holde hvite.

Servering: Uten glasur og epleskiver er kaken også en god kaffe kake.

Lagring: Spis kaken med en gang.

Variasjon: 0,5 –1 dl sukker kan tilsettes på trinn 1 hvis du foretrekker det.

Trykt i Canada. © Copyright Paul Hamlyn Ltd. 1967

Advertisements