Kandisert Ingefær

Kandisert Ingefær

Søte snacks med utrolig god smak. Alle vil ønske å grave dem ut når du åpner en krukke full av disse hjemmelagde godbitene.

ingredienser
1 kg ingefær, skrelt og kuttet i 1,5 cm terninger (ca 15 dl)
15 dl vann
9,5 dl granulert sukker
2,5 dl superfint sukker

Fremgangmåte

DEKK ingefærterningene med 15 dl vann i en stor gryte. Kok opp, deretter reduser varmen til middels lav. småkok, dekket til med lokk, til ingefæren er mør, ca 1 time. Sil ingefær gjennom en sil, spar 5 dl av kokevæske.

HA ingefær tilbake i kjelen. Rør inn sukker og spart kokevæske. Kok opp, deretter redusere varmen til middels lav. Småkoke til væsken blir seig og ingefær er blank og myk, ca 1 time til. Sil ingefær gjennom et dørslag og hell ingefærsirupen i et norgesglass og sett den kaldt for senere bruk til andre oppskrifter.

DEKK 2 store ovnsbrett med tørkepapir. Ordne ingefærterningene i et lag på håndklær. La stå til ingefær er tørr å ta på, ca 24 timer. Overfør papirhåndklær med ingefæren til kjøkkenbenken.

HELL Superfinet sukker i en medium stor bolle. kast papirhåndkleet. Ha noen få ingefærterninge i bollen av gangen og rør i bollen med fingrene til terningener het dekket med sukker. Ordne de sukkerdekte ingefærterningene i et lag på det samme ovnsbrettet. Gjenta med resten av ingefæren og sukkeret. La stå ved romtemperatur over natten.

OVERFØR de kandiserte ingefærterningene til en lufttett beholder og oppbevar de ved romtemperatur i opptil to uker. For best resultat, la ingefærterningene ligge til tørk på en ovnsplaten i opptil to dager før lagring i krukker.