Kanelboller Grunnoppskrift

En oppskrift på klassiske kanelboller funnet på melk.no
Kanelboller Grunnoppskrift

Kanelboller eller kanelsnurrer – kjært barn har mange navn. En ting er sikkert: Nystekte kanelboller er noe av det beste som finnes.

Ingredienser
800 g hvetemel
1 pk tørrgjær
2 dl sukker
1 ts malt kardemomme
5 dl melk
150 g smør
Fyll:
100 g smør (romtemperert)
1 dl sukker
3 ss malt kanel
1 egg (til pensling)
Perlesukker eller melis

Fremgangsmåte

[1] Bland mel, tørrgjær, sukker og kardemomme i en bakebolle. Varm opp melken til ca 37° C og rør den deretter inn i melblandingen. Tilsett smør i terninger og elt til du får en smidig deig, ca 10-15 minutter.

La deigen heve til dobbel størrelse.

[2] Del deigen i to og kjevle ut til to rektangler, ca 1 cm tykke. Smør på romtemperert smør og strø over sukker og kanel. Brett den ene delen på langsiden inn mot midten, og brett deretter den andre delen over.

[3] Kjevle deigen litt før du deler den i strimler, ca 2 cm bredde. Tvinn strimlene og slå deretter en knute. Gjenta med leiv to.

[4] Dekk til og etterhev bollene i 30 minutter. Pensle deretter med egg og strø over perlesukker.

[5] Stekes i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter eller til bollene er gylne. Avkjøl på rist.

Kokkens tips:  Dersom du ikke har perlesukker kan du strø melis over når bollene er avkjølt.