Kanelkake

En kakeoppskrift fra “Ost i Varme og Kalde Retter”
utgitt av Den Norske Bokklubben i 1988

Kanelkake

Ingredienser
250 g (4 dl) hvetemel
2 ts bakepulver
125 g (21/2 dl) melis
75 g margarin
2 egg
100 g cottage cheese
1 1/2 dl melk
1 ss aprlkossyltetøy
På toppen:
50 g (5 ss) hvetemel
50 g (3 ss) brunt sukker
1 1/2 ts malt kanel
2 ss smør, smeltet

Fremgangsmåte

[1] Sikt mel og bakepulver i en bolle. Rør i melis og smuldre inn margarinen.

[2] Visp eggene med cottage cheese, melk og syltetøy. Hell det i de tørre ingrediensene og visp til en glatt røre. Hell den i en smurt 20 cm form med løs bunn.

[3] Rør mel, sukker og kanel i det smeltede smøret. Bland godt og fordel over kakerøren.

[4] Stek ved 190° C 60-80 minutter til kaken er dyp brun og fast. La den hvile i formen 5 minutter. Avkjøl den på rist.

[5] Serveres nylaget som kake, eller med smør og kremost når den er noen dager gammel.

Advertisements