Kanelkakor

Ett recept på klassiska svenska kanelkakor
hittad på
mittkok.expressen.se
Kanelkakor

Dessa små juliga kakor går utmärkt att frysa, de tinar snabbt.
Perfekt att alltid ha hemma i juletid!

Ingredienser
100 g mycket mjukt smör
1.5 dl strösocker
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötmjöl
3 msk malen kanel
1 tsk bakpulver
Garnering:
1 ägg
Kanel och strösocker

Så här gör du

[1] Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smöret fluffigt, knäck i ett ägg i taget och vispa kraftigt.

[2] Blanda alla torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten.

[3] Forma degen till en korv och skiva den i ca 16 bitar. Rulla bollar och lägg ut på bakplåtspappersklädd plåt. Degen flyter inte ut så man kan lägga tätt.

[4] Tryck till lite snett med tummen eller gör ett gaffeltryck, pensla med uppvispat ägg och strö kanel och strösocker.

[5] Grädda i ca 15 minuter.

Advertisements