Kantarellsuppe

045_kantarellsuppe2_thumb[3]_thumb
Ingredienser

400 gr kantareller
100 gr bacon
0,5 løk
1 hvitløksfedd
0,5 potet
1 neve persille
1 stk buljongterning
8 vann (eller 2 dl hvitvin og 6 dl vann)
3 dl matfløte
1 ts hvitvinseddik
salt og pepper
smør til steking

Slik gjør du
Stek soppen i smør til den er gylden og sprø. (Legg til side noen kantareller til å pynte suppen med.)

Tilsett finhakket løk, hvitløk, persille og skrelt potet kuttet i småbiter – sammen med litt smør. La det hele surre til løken er blank og myk.

Tilsett buljongterningen, vann og fløte. La suppen koke i ca. 20 minutter på svak varme. Kutt baconet i terninger og stek til det er sprøtt og gyldent. Bruk gjerne litt av baconet til pynt også.

Mos suppen med stavmikser. Blir suppen for tykk kan du tilsette mer vann. Smak til med salt, pepper og hvitvinseddik.

Server suppen med kantarell- og baconblandingen og gjerne brytebrød.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s