Karameller Med Ingefær & Nøtter

123_karameller med ingefær og nøtter_thumb[3]
Ingredienser:
50 g smør
1,5 dl kremfløte
1,5 dl sukker
0,5 dl sirup, lys
1 ts malt ingefær
1 ts vaniljesukker
50 g hasselnøtter eller pistasienøtter

Blir ca. 50

Fremgangsmåte:
[1]
Smelt smøret i en tykkbunnet, vid kjele eller stekepanne.

[2] Tilsett sukker, sirup, ingefær og vaniljesukker. Kok opp, la koke uten lokk i 15-20 minutter. Sjekk om det er ferdig ved å ta «kuleprøven». (Ha en dråpe av blandingen i kaldt vann. Lar den seg forme til en fast kule, er karamellen ferdig.) Tiden varierer etter hvor vid pannen du bruker er, og hvor høy temperatur du har på platen. Rør i blandingen ganske ofte.

[3] Hell blandingen i en form, ca. 15 x 20 cm, eller fordel den i små former. Strø over hakkede nøtter og trykk dem lett ned med hånden.

[4] Avkjøl før du skjærer eller klipper karamellene i biter (hvis du har dem i form). Oppbevar kjølig.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s