Karamelliserte Ferskener med Musserende Gelé og Pisket Kremfløte

En dessertoppskrift funnet i “Best of the best 2” en gratis e-bok
utgitt av Dairy Australia

Karamelliserte Ferskener med Musserende Gelé og Pisket Kremfløte

6 porsjoner
Klargjøringstid: 15 minutter + 3 timer så geleen får stivnet
Arbeidstid: 10 minutter

Ingredienser
7,5 dl rosa musserende vin
1,2 dl sukker
3 ts gelatinpulver
3 store modne ferskener
0,6 dl sukker, ekstra
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

[1] Varm opp 5 dl musserende vin og sukker i en liten kasserolle og rør til sukker har løst seg opp, fortsett en mild koking i 1 minutt til.

[2] Fjern fra varme, dryss gelatinpulver over blandingen og visp til det er oppløst. Visp i gjenværende musserende vin og hell i blandingen i 6 serveringsglass. Avkjøl i minst 3 timer til geleen har stivnet.

[3] Kutt ferskenene i to, fjern stenene og press kuttoverflaten bestemt inn i det ekstra sukkeret. Legg sukker-siden ned i en varm non-stick stekepanne i 1-2 minutter til sukkeret er karamellisert og gyllent. Avkjøl i 5-10 minutter ved romtemperatur før servering.

[4] Server geleene toppet med en karamellisert ferskenhalvdel og en sjenerøs klatt pisket kremfløte.

Advertisements