Kardemommekake Med Paerer

kardemommekake med pærer_page_thumb[2]
Denne oppskriften virker kanskje annerledes, men er virkelig en god variant på den «gammeldagse» kardemommekaken. Du kan gjerne bruke litt overmodne pærer eller nedfallsfrukt, som kanskje ikke er av høyeste kvalitet.

Forberedelse: ca 20 min
Ovnstemperatur: 200° C
Steketid: ca 35 min

Dette trenger du til 1 kake:
en 1 1/2 liter form
2 modne pærer
5 dl hvetemel (300 g)
3 ts bakepulver
1 dl farin (85 g)
3 ts finstøtt kardemomme
100 g smeltet smør eller margarin
1 egg
2 dl kefir eller rømme
evt melis og vann
evt revet pære
evt sitronsaft

Fremgansmåte:
[1] Smør og strø en stor avlang eller rund form. Sett på ovnen. Skrell og riv pærene.

[2] Legg mel, bakepulver, farin og kardemomme i en skål. Tilsett det
smeltede smøret.

[3] Rør ned pæremassen og egget. Til slutt tilsettes kefir eller rømme.

[4] Hell røren i formen. Jevn den til på overflaten.

[5] Stek kaken i ovnen ved 200° C i ca 35 minutter eller til den har fått fin farge og virker gjennomstekt. Prøv med en kakepinne.

[6] Løsne kaken rundt kantene. Hvelv den forsiktig. La den avkjøle under formen eller under bakeduk. Du kan glasere kaken med melis utrørt med litt vann og strø rå revne pærer oppå. Press først litt sitronsaft.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s