Karibisk Ingefærmousse

caribbian ginger mousse_page_thumb[2]

Ingredienser
15 g pulverisert gelarine
2 ss kaldt vann
250 ml fløte
2 egg, delt i hvitter og plommer
65 g sukker
4 ss hakket syltet ingefær
2 ss hvit rom
klype salt

Fremgangsmåte

[1] Dryss pulverisert gelatin over vannet i en liten ildfast bolle og la det trekke i 10 minutter. Sett bollen over varmt vann og rør for å oppløse gelatinet. Deretter la bollen stå over vannet for å holde varmen.

[2] Varm opp fløten på svak varme til like under kokepunktet under stadig omrøring. Pisk eggeplommene med 50 g av sukkeret, deretter rør gradvis røre i den varme fløten. Varm over en meget svak varme, under stadig omrøring uten at blandingen får koke. Rør i den oppløste gelatin og hakket ingefær i blandingen.

[3] Varm rommen litt, tenn på den og la det brenne ut. Rør deretter rommen inn i moussen. Visp eggehvitene stive og rør inn salt og resten av sukkeret. Fold em forsiktig inn i mousse.

[4] Øs moussen over i en serveringsbolle eller i individuelle serveringsskåler. Dekk til og la moussen stå i kjøleskapet i ca 3 timer.

4 porsjoner

Advertisements