Karibisk Mango Dessert

caribbian mango dessert_page_thumb[2]

Ingredienser
3 modne mango
2 ss frisk sitronsaft
65 g / 2 1/2 oz sukker
2 eggehviter
en klype salt
6 ss kremfløte
2 ss revet sjokolade eller sjokoladeflak

Fremgangsmåte

[1] Skrell mangoene og skjær kjøttet fra steinene. Kutt halvparten av frukten i små terninger og puré resten i en blender med sitronsaft og 50 g / 2 oz av sukkeret. Visp eggehvitene stive. Rør inn resten av sukkeret og saltet og fortsett vispingen til eggehvitene står opp i topper. Pisk fløten stiv.

[2] Brett eggehviten forsiktig inn den piskede kremen. Brett mango puréen inn i kremblandingen, deretter bretter du inn mangoterningene. Øs desserten opp i en bolle eller i individuelle serveringsskåler eller glass og avkjøl i 30 minutter i kjøleskapet. Før servering pynter du desserten med revet sjokolade eller sjokoladeflak.

4 porsjoner

Kokkens Tips

Som en interessant variant prøv å bruke ferskpresset limesaft i stedet for sitronsaft; den delikate limesmaken passer godt sammen med mango.

Advertisements