Karjalan Paisti – Kjøttgryte fra Karelen

Karjalan Paisti - Kjøttgryte fra Karelen

Forberedelse: 2o min.
Koketid: 2-3 timer
Ovnstemperatur: ca 175-180° C
6 porsjoner

Ingredienser
400 g saftig biff
400 g sauebog
400 g svinebog
15 g salt
1 løk
salt, pepper
2 laurbærblad
varmt vann

Fremgangsmåte

[1] Skjær kjøttet i skiver og legg dem i tykkbunnet kasserolle eller gryte, de feteste stykkene legges på toppen. Tilsett salt, løk, pepper og laurbærblad. Hell over varmt vann til kjøttet dekkes. Legg på lokk og la kasserollen stå i stekeovnen ca 2 timer ved 175-180° C.

[2] Ta av lokket og la kasserollen stå nok å time i ovnen slik at vannet kan fordampe og øverste kjøttlaget bli brunt.

[3] Server kjøttet rett fra kjelen, med kokte poteter og mørkt grovbrød.