Karlsbaderkrans

En kakeoppskrift fra “Mine Lekreste Kaker”
utgitt av Teknologisk Forlag i 1994

Karlsbaderkrans

Steketemperatur: 200° C, varmluft 175° C

Ingredienser
Deig:

25 g gjær
2 dl lunken kaffefløte
0,5 dl sukker
1/8 ts salt
2 eggeplommer
Ca 6 dl hvetemel
100 g mykt smør
Fyll 1:
100 g grovmalte mandler
50 g smør eller margarin
Fyll 2:
1-2 ss smør eller margarin
1 1/2 dl rosiner
1/2 dl hakket, syltet appelsinskall
1 dl hakkede mandler
Pensling:
1 egg

Fremgangsmåte

[1] Rør gjæren ut i den lunkne melken. Tilsett sukker, salt, eggeplommer og ca 5 dl av melet. Arbeid deigen smidig. La den heve godt opp.

[2] Kjevle deigen til en rektangulær leiv, ca 60 x 25 cm. Smør Fyll 1 (grovt revet mandelmasse blandet med mykt smør), eller smør smøret i Fyll 2 utover deigen og dryss de andre ingrediensene over. La det gjerne være igjen 5 cm nederst uten fyll.

[3] Rull deigen fast sammen fra langsiden. Form den til en krans på bakepapir eller smurt plate. (Skjøten på rullen skal ligge ned mot platen.) Skjær eventuelt noen snitt i kransen med en skarp kniv.

[4] Heves under klede til knapt dobbel størrelse.Pensle med egg. Stekes på nederste rille i 15-20 min.

Advertisements