Karriboller Og Kokosris

Karriboller Og Kokosris

 

Klart på ca. 50 minutter

Ingredienser
500 g kjøttdeig
1 purre
1 ts ingefær
1 egg
2 ss griljermel
1/2 dl vann
salt
1 ss solsikkeolje
1ss smør
kokosris:
100 g risottoris
1 løk
1 ss karri
1 l hønsebuljong
1 rødt eple
50 g rosiner
2 dl kokosmelk
salt
1 rød chili

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 170˚ C. Ha kjøttdeig i en bolle og tilsett vasket og finhakket purre, skrelt og finhakket ingefær, egg, griljermel og vann. Elt den godt sammen og smak til med salt. Form små frikadeller og stek dem brune i solsikkeolje og smør. Ha dem i en ildfast form og stek de videre i ovnen i ca. 10 minutter.

Kokosris

Legg risen i kaldt vann i 10 minutter og sil av vannet. Fres finhakket løk og karri i solsikke­olje. Tilsett ris, rør godt og ha i hønsebuljong. Sett på lokk og la det småkoke i ca. 10 min. Skjær eple i grove terninger og ha det i risen sammen med rosiner, kok videre i ca. 7-8 minutter. Ta av lokket og rør inn kokosmelk. Smak til med salt og finhakket chili.

Kokkens tips

Ha litt finknust sitrongress i buljongen og server risen med frisk koriander.