Karrikrydret Butternut Gresskar- og Pære Suppe

Karrikrydret Butternut Gresskar- og Pære Suppe

Ingredienser
1 (900 g) butternut gresskar
3 ss usaltet smør
1 løk, terninger
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ts hakket frisk ingefær
1 ss karripulver
1 ts salt
9,5 dl kylling kjøttkraft
2 faste modne pærer, skrelt, med kjernehuset fjernet
og skåret i 2,5 cm terninger
1,5 dl like deler helmelk og matfløte

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 190° C. dekk en ovnsplate med kanter med bakepapir.

[2] Skjær gresskaret i to på langs; kast frø og membraner. Plasser squash halvdeler med kuttsidene ned på den forberedte ovnsplaten. Stek i forvarmet ovn til de er veldig myke, ca 45 minutter. Grav fruktmassen ut av skallet, og spar den.

[3] Smelt smør i en stor suppe gryte over middels varme. Rør inn løk, hvitløk, ingefær, karri og salt. Varm opp og rør til løken er myk, ca 10 minutter. Hell kyllingkraften i gryten, og kok opp. Rør inn pæreterningen og den sparte gresskarmassen, småkoke til pærene er veldig myke, ca 30 minutter.

[4] Bruk en stavmikser å kjør til suppen er glatt og jevn eller gjøre dette i små grupper i en blender.

[5] Senk temperaturen til lav og tilsett helmelk og matfløte blandingen. Bring suppen til kokepunktet, men ikke la den koke. Server.