Karvekålsuppe fra Nordland

En grønnsaksuppeoppskrift funnet på matoppskrift.no
Karvekålsuppe fra Nordland

Karvekål er de unge bladrike rosettene av karveplanten. Kålen høstes tidlig om våren og passer utmerket til matlagingen. Her bruker vi denne spennende vårgrønnsaken i en suppe. Prøv den du og!

Ingredienser
3 ss meierismør
4 ss hvetemel
1 liter lys kraft
1 dl matfløte
1,5 dl karvekål
Salt
Tilbehør:
Hardkokte egg, kyttet i to på langs

Fremgangsmåte

[1] Smelt smøret, rør inn melet og spe med kraften.

[2] La koke ca. 10 minutter og rør inn karvekål. Kok videre, tilsett fløten og smak godt til med salt. ‘

[3] Server karvekålsuppe rykende varmt med eggebåter i. Dette er en herlig forrett eller liten lunsjrett med brød eller flatbrød til.

Advertisements