Karvekringler

Karvekringler

Disse lekre små kringlene har – som navnet forteller – karve blant ingrediensene. Mange rynker kanskje pannen ved tanken på karve i bakverk. Er De selv ingen stor karvetilhenger bør De nok dosere forsiktig – iallfall til å begynne med. Vi kan nesten garantere at De liker oppskriften.

Ingredienser
ca. 500 g hvetemel
150 g smør
50 g gjær
2 ts farin
1 ts salt
5 dl melk
1 egg
karve

Fremgangsmåte

[1] Smuldre smøret i melet. Rør gjæren ut i lunken melk, pisk egget i blandingen og bland deretter alle ingrediensene. Elt deigen til den blir blank og smidig. Del den i 16-20 mest mulig like store stykker, som trilles til fingertykke pølser. Form kringler. (Se bildet.)

[2] Legg kringlene – ikke for tett – på en smurt plate. Dekk med et bakeklede og la kringlene stå på et lunt sted til de har est til dobbelt størrelse.

[3] Pensle kringlene med pisket egg eller eggehvite og stek dem ca. 15 minutter ved 225°.

[4] Kringlene kan også drysses med litt karve før de stekes. Deles over på høyden og spises med smør på.

Advertisements