Kaukasisk Kylling

Kaukasisk Kylling

Ingredienser
1 (1 kg) stekeklar kylling
2 løk
1 gulrot
1 liten sellerirot
100 g hver agurk og gresskar
4 ss olje
1 ts salt
en sjenerøs klype pepper
1 laurbærblad
en klype malte fennikelfrø
1 liter vann
65 g langkornet ris
En stor sylteagurk
4 ss rømme

Fremgangsmåte

[1] Del kyllingen i fire serveringsstykker. Skrell eller skrap grønnsakene og skjær dem i små terninger. Varm oljen i en stor varmebestandig gryte og brun kyllingstykkene. Tilsett grønnsakene og stek under stadig omrøring.

[2] Sett ovnen på moderat (180 C). Tilsett salt, pepper, laurbærblad og fennikel til kyllingen og topp opp med vann. Vask og tilsett ris. Dekk pannen og stek i ovnen i 1 1/2 timer.

[3] Skjær sylteagurk i terninger og rett før servering røres de inn i grønnsakene sammen med rømmen.

4 porsjoner