Kaviarmousse og Kaviarkrem

kaviarmousse_page

Porsjoner: 6-8
Tilberedningstid:  2-3 timer

Ingredienser
Kaviar mousse:

1 ss gelatinpulver + 3 ss vann
1 1/2 dl kremfløte
75 g urøkt kaviar
1 ss friskpresset sitron + 2 ss vann
eller 3 ss tørr sherry)
salatblad
dillkvister
Kaviarkrem:
1 dl kremfløte
3 ss (50 g) urøkt kaviar
2-3 ss finhakket løk,
gressløk eller dill

Fremgangsmåte

[1] Bland gelatinpulveret med vannet i en kopp, la det svelle i 4-5 minutter. Sett koppen i kokhett vann slik at gelatinen smelter.

[2] Pisk fløten. Sett små folieformer eller muffinsformer i en liten langpanne eller på et fat. Bland fløten med kaviar, presset sitron og vann eller med sherry. Rør til slutt ned den smeltede gelatinen. Fyll formene med kaviarkremen. La den stå kaldt til den er stivnet, ca. 1 1/2 time i kjøleskap.

[3] Server moussen i folieformene sammen med finstrimlet salat som forrett. Eller legg pene salatblad på et fat eller på asjetter, hvelv moussen på bladene og garner med dillkvister.

Kaviarkrem

Pisk fløten. Bland den med kaviar og løk eller kryddergrønt. Server den til ovnsbakte poteter eller som smørbrødpålegg, eventuelt sammen med kokte, halve egg.

Advertisements