Kedgeree Fiskekaker

Kedgeree fishcakes_page_thumb[3]

Disse lett karrikrydrede fiskekakene er inspirert av en klassisk indiske frokostrett og kan lages en dag du har god tid og ligge klare i fryseren når tiden er knapp og middagen skal på bordet.

Ingredienser
400 g melne poteter, skrellet og kuttet i små biter
4 mellomstore egg
350 g røkt kolje, flådd
1/2 liten løk, finhakket
3 dl melk
2 ss hakket frisk persille eller koriander
2 ts karripulver
3 ss hvetemel
100 g ferske brødsmuler
4 ss solsikkeolje

Fremgangsmåte

[1] Varm en medium kjele med vann til kokepunktet og la potetene småkoke i 15 minutter eller til de er møre. I mellomtiden ha tre av eggene i en liten gryte, dekk med kaldt vann og kok opp. Når det koker, skru ned varmen og la det småkoke i 7 min. Hell av vannet og kjør eggene  under kaldt vann i 2 minutter, så skreller du de og grovhakker de.

[2] Ha kolje og løk i en stekepanne og hell over melk (tilsett litt vann hvis fisken ikke er helt dekket). Bring til en mild putring og posjere i 5 min til fisken er kokt. Sil i et dørslag satt over en bolle (spar begge deler).

[3] Hell vannet av potetene og la de dampe tørke i 5 min. Ha de tilbake i den tomme kjelen med 5 teskjeer av den sparte melken fisken kokte i (hell ut resten) og mos til en jevn røre. Del fisken i flak, deretter tilsetter du fisk, løk, hakket egg, urter og karri i potetmosen og blander godt. Form blandingen til 8 like store kaker.

[4] Sett frem 3 dype tallerkener: en med mel, en med det resterende egget (pisket) og en med brødsmuler. Vend kakene i mel, deretter egg, og til slutt brødsmuler.

[5] Varm oljen i en stor stekepanne og stek fiskekaker for 3-5 minutter på hver side til de er gylne og gjennomvarme. Serveres med erter, sitronbåter og mango chutney hvis du har lyst på det.

Advertisements