Kefirlapper med Urter

Oppskrift på frokost/lunsj lapper funnet i “Syrnet Melk – Oppskrifter og Tips” en gratis e-brosjyre utgitt av tine.no
Kefirlapper med Urter

Antall: ca. 20 stk.

Ingredienser
4 dl kefir
3 ss sukker
2 egg
4 dl hvetemel
1,5 ts natron
1 dl hakkede urter; bladpersille,
timian eller lignende
2 ss meierismør, til steking
Til servering:
3 dl Tine Cottage Cheese
3 ss grovhakket bladpersille
10 skiver spekeskinke

Fremgangsmåte

[1] Ha kefir, sukker og egg i en bolle og visp sammen.

[2] Bland hvetemel og natron og sikt det inn i kefirblandingen, fortsett å vispe til en klumpfri røre.

[3] Hakk urtene og ha det i røra. La gjerne røren svelle (hvile) i 20 minutter før steking.

[4] Varm opp en stekepanne eller en takke på middels varme med litt smør. Stek små lapper noen minutter på hver side til de er gylne. Lappene sveller litt opp under stekingen.

[5] Bland cottage cheese og bladpersille og server som tilbehør til lappene, sammen med spekeskinke.