Kinafa – Tradisjonelle Libanesiske Søt Frokokst

Kinafa_sbs_com_au_page_thumb[2]

Kinafa er en tradisjonell libanesisk søt frokost som er svært populær, særlig på søndager. Vanligvis samles hele familien for å nyte denne mettende og rike varme frokost retten.

Avkjøling: 30 minutter

Ingredienser
660 g sukker
3.75 dl vann
1 ss sitronsaft
1 ts appelsinblomst vann
1 ts rosevann, pluss 1 ss ekstra
160 g grove semulegryn
1 liter full-krem melk
3 dl enkelt krem
50 g usaltet smør, pluss 1 ts ekstra
for smøring av formen
5 dl fersk brødrasp
5 dl revet mozzarella ost

Bruksanvisning

[1] For å lage sukkersirup, bland sukker og vann i en kjele og kok opp over sterk varme. Reduser varmen til et oppkok og reduser sirupen i rundt 7 minutter, eller til den er litt tykkere. Tilsett sitronsaft, appelsinblomst vann og 1 ts rosevann. Sett til side for å avkjøling, deretter setter du den i kjøleskapet til sirupen er helt kald.

[2] Forvarm ovnen til 180 C. Bland semule, melk, fløte, smør og 1 ss rosevann i en stor kjele. Kok opp over høy varme under omrøring. Senk varmen og fortsett røringen i 5 minutter, eller inntil blandingen er glatt og fast.

[3] Smør bunden av en form (ca 20 cm x 30 cm), og deretter dryss med halvparten av brødsmulene. Dryss på Mozzarella og hell den kokte semulegrynblandingen på toppen. Forsiktig glatte overflaten og dekk med resten av brødsmuler.

[4] Stekes i 25-30 minutter, eller til toppen er gyllenbrune. Serveres varm med sukkersirupen i i en separat mugge så alle kan forsyne seg selv.

Advertisements