Kinesisk Gryte Med Bønnespirer

401_kinagryte med bønnespirer_page_thumb[4]
 
Tilberedningstid: Ca. 10 min. 
Marinering: 15 min. 
Steketid: Ca. 5 min. 
Kan ikke fryses.
 

Ingredienser:
1 stor svinemørbrad (ca. 1,2 kg) 
olje
4 vårløk med grønn topp  eller 4 tynne purrer
salt
sort pepper 
250 g bønnespirer (friske eller  hermetiske)
Marinade:
1 ss olje
1/2-1 ss vineddik
3-4 ss kinesisk soya
2 ss sherry
 

4 porsjoner

Fremgangsmåte:
[1]
Renskjær mørbraden og skjær  kjøttet i tynne skiver. Vend dem i  godt blandet marinade og la kjøttet ligge i ca. 15 min. 

[2] La marinaden renne av og  skjær kjøttskivene i smale strimler. Rens løk eller purre og skjær  dem i 2-3 stykker som igjen skjæres i strimler på langs. Skyll bønnespirene godt i kaldt vann og legg  dem over i sil eller dørslag. 

[3] Varm 1-2 ss olje i en stor, dyp  jernpanne eller gryte. Legg i kjøttstrimlene og rør med en trespade i  2-3 min. over sterk varme. Dryss  kjøttet med salt og pepper, ha i løk  eller purre og bønnespirer og rør  videre i 1-2 min. Tilsett marinaden og la retten surre over svak  varme i 1 minutt. 

[4] Server retten straks med ris, sursøte, syltede frukter, mango chutney  og karrisaus (se nedenfor). 

Karrisaus:  Damp 1 finhakket løk i 1 ss olje  med I/2-1 ss karri over svak varme. Tilsett 2 dl lys buljong, kok  opp og jevn sausen med 2 ts maisennamel, utrørt i 1-2 ss kaldt  vann. Smak til med salt, hvit pepper og et par dråper vineddik eller  sherry. Hold sausen varm til retten  er ferdig.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s