Kinesisk Kung Pao Reker

chinese Kung Pao Shrimp_aboutfood_page_thumb[2]

Forberedelse: 20 minutter
woking: 5 minutter
Tid totalt: 25 minutter

Ingredienser
450 g reker
1 eggehvite
1/2 ts salt
2 ts maisenna
3 ss kyllingbuljong
2 ts rødvinseddik eller ris eddik
1 ss soyasaus
1/2 ts sukker
olje, 3,5 dl, eller etter behov
6 til 8 små røde chili, eller 2 ts chilipasta
1 ts hakket ingefær
1 dl cashewnøtter

Fremgangsmåte

[1] Rens rekene. Skjær i to på langs. Pisk eggehviten. Mariner rekene i salt, eggehvite og maisenna i 15 minutter.

[2] I en liten bolle, lag en saus av kylling buljong, eddik, soyasaus og sukker. Sett til side.

[3] Varm oljen. Når oljen er varm, tilsett reker. Fres kort til rekene blir rosa. Fjern fra woken.

[4] Fjern all oljen fra woken bortsett fra 2 ss. Tilsett chilipepper eller chilipasta.

[5] Fres i 15 sekunder. Rør inn cashewnøtter. Stek i ca 1 minutt, vær forsiktig så blandingen ikke blir brent.

[6] Lag plass i midten av wok. Tilsett sausen. Varm opp raskt og bland med cashewnøttene. Ha reker tilbake i woken. Stek i 1 minutt til og serverer retten varm.