Kinesisk Kyllingsalat

En sunn lunsj oppskrift funnet i “Rethink School Lunch –
Cooking With California Food” en E-bok utgitt
av Center for Ecoliteracy

Kinesisk Kyllingsalat

Sukkererter som tilsetter en søt sprøhet til denne retten, var en tidlig våravling i det gamle Kina og ble høstet mens snøen fortsatt lå på bakken. Kinakål har en søtlig, mild smak og kan brukes rå i salater, som  her. Når en rister valnøttene første forsterker det smaken.

Hvis du har lyst på å laste ned
‘Rethink School Lunch – Cooking With California Food
Klikk på boktittellinken

4 – 6 porsjoner

Ingredienser
4 skinløse, benfri kyllingbryst,
eller 5 –7 dl strimlet kylling
1,2 dl vegetabilsk olje
8-10 vårrull wraps, skåret i 1,5 cm strimler
1 kinakål (omtrent 450 g), i strimler
225 g sukkererter, med stilken fjernet
og skåret i tynne strimler
3 vårløk, skåret i tynne skiver (valgfritt)
3 mandariner, 2 skrelt og delt i båter og saften fra den siste
1,2 dl valnøtter, ristet 1 minutt i en tørr stekepanne
0,8 dl valnøttolje eller olivenolje
1 ss kinesisk sesamolje
1 ss soyasaus
2 ss mandarin juice (eller lime juice)
0,8 dl risvinseddik
1 ts havsalt

Fremgangsmåte

[1] Plasser kyllingbrystene i en liten kjele med 2,5 cm vann. Legg på et lokk og kok opp over middels høy varme. Sett ned varmen, og kok til kyllingen er ugjennomsiktig, omtrent 15 til 20 minutter. Ta kyllingen opp og la den avkjøles. Med en gaffel og kniv, trekke det kokte kjøtt fra hverandre i strimler. Spar kyllingkraften for et annet formål.

[2] Varme vegetabilsk olje i den samme kjele og tilsette en liten mengde av vårrullwraps strimler, og fres til de er gyllenbrune og sprø, omtrent 10 sekunder. Flytt strimlene til håndklepapir med en hullsleiv så de kan renne av seg. Gjenta med gjenværende strimler.

[3] Bland kinakål- og sukkerertstrimler med vårløkskiver (hvis du bruker det) mandarinbåtene og valnøttene i en stor bolle. I en egen liten bolle, ha valnøtt- eller sesamolje. Visp inn soyasaus, mandarin- eller lime juice og riseddik. Tilsett salt og visp. Tilsett strimlet kylling, vårrullwraps strimler og hell dette over blandingen i den store bollen og bland godt. Server salaten med en gang.

Forslag: Tilsett en spiseskje hakket frisk inefær og flere asiatiske krydder, eller for et vegetarisk alternativ, erstatte kylling med tofu terninger stekt til de er gyllenbrune i kinesisk sesamolje.